
Na přípravu korpusu:
- 200 g oreo (nebo podváděj a namixuj oreo s čokoládovými sušenkami, jak to dělám já:D)
- 50 g rozpuštěného másla
Na krém:
- 400 g smetanového sýra (Philadelphia, Lučina, Buko, nebo prostě obyčejný creme cheese, který má každý supermarket pod svou značkou…)
- 200 g mascarpone
- 3 vejce
- 120 g krupicového cukru
- 300 g tučné zakysané smetany
- 8-10 sušenek oreo
-Troubu předehřej na 140 °C a na její dno polož žáruvzdorný hrnec s horkou vodou (voda se při pečení promění v páru, která zajistí nevysušení a nepopraskání chezké).
-Začni korpusem: sušenky rozdrť najemno. Já je obvykle drtím ve food processoru.
-Rozdrcené sušenky smíchej s rozpuštěným máslem, aby vznikla hmota připomínající drobenku. Tuto směs rozprostři do dortové formy o průměru 24 cm a prsty ji dobře utlač ke dnu a bokům formy. Formu s korpusem dej zatím chladit do lednice.
-Mezitím připrav krém: Smíchej smetanový sýr, mascarpone, prošlehaná vejce, 100 g cukru a 100 g zakysané smetany. Pak do krému nalámej nepravidelné kusy oreo sušenek a trošku směs promíchej. Vzniklý krém vlij na sušenkový základ a vlož do vyhřáté trouby.
-Chézekaké peč přibližně 50-60 minut. Během této doby musí zůstat trouba zavřená! Po uplynutí 50 minut zkontroluj stav cheesecaku. Měl by být podél okrajů pevný, ale uprostřed by se měl ještě nepatrně třást jako želé.
-Upečený cheesecake vytáhni z trouby a opatrně ho zalij směsí 200 g zakysané smetany a 20 g cukru. Koláč poté nech zcela vychladnout, nejlépe do druhého dne.
-Troubu předehřej na 140 °C a na její dno polož žáruvzdorný hrnec s horkou vodou (voda se při pečení promění v páru, která zajistí nevysušení a nepopraskání chezké).
-Začni korpusem: sušenky rozdrť najemno. Já je obvykle drtím ve food processoru.
-Rozdrcené sušenky smíchej s rozpuštěným máslem, aby vznikla hmota připomínající drobenku. Tuto směs rozprostři do dortové formy o průměru 24 cm a prsty ji dobře utlač ke dnu a bokům formy. Formu s korpusem dej zatím chladit do lednice.
-Mezitím připrav krém: Smíchej smetanový sýr, mascarpone, prošlehaná vejce, 100 g cukru a 100 g zakysané smetany. Pak do krému nalámej nepravidelné kusy oreo sušenek a trošku směs promíchej. Vzniklý krém vlij na sušenkový základ a vlož do vyhřáté trouby.
-Chézekaké peč přibližně 50-60 minut. Během této doby musí zůstat trouba zavřená! Po uplynutí 50 minut zkontroluj stav cheesecaku. Měl by být podél okrajů pevný, ale uprostřed by se měl ještě nepatrně třást jako želé.
-Upečený cheesecake vytáhni z trouby a opatrně ho zalij směsí 200 g zakysané smetany a 20 g cukru. Koláč poté nech zcela vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Tak tenhle dortík prostě musím zkusit! Vypadá perfektně. :)
OdpovědětVymazatNo tak ten vypadá úplně parádně! Recept opisuji a určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatTP-Bloggers