INGREDIENCE:
160 g Hery
190 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce – žloutky a bílky zvlášť
250 g Ricotty
150 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
1 prdopeč
šťáva a kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
mléko dle potřeby
mléko dle potřeby
POLEVA
100 g moučkového cukru, šťáva cca z poloviny citronu
POSTUP:
TIP2: Pokud se vám nechce kupovat ricotta (protože není úplně levná, co si budeme povídat), dá se nahradit tučnější zakysanou smetanou.
- Heru, vejce a ricottu vyndám z lednice cca hodinu dopředu, aby získaly pokojovou teplotu
- Heru ušlehám s cukry, zašlehám žloutky, ricottu a citronovou šťávu
- do hmoty střídavě vmíchám mouku s prdopečem a sníh z bílků
- dle potřeby přidám mléko (pokud je hmota moc hustá)
- Peču na 160 stupňů podle velikosti formy- nejmenším stačí 15 minut, střední snesou 25 (ty jsou na fotce), a celá bábovka cca 45-50 min
- bábovky hned po upečení vyklopím a nechám vychladnout. Poté přeliju polevou ze šťávy s moučkovým cukrem
TIP: Já zamíchala do těsta trošku drcené sušené levandule a několika čerstvými květy ozdobila i vrch.
Mňamí
Mňamí
TIP2: Pokud se vám nechce kupovat ricotta (protože není úplně levná, co si budeme povídat), dá se nahradit tučnější zakysanou smetanou.

Mňam, vypadají skvěle..škoda, že na ně nemám formičky, takže by výsledek nebyl takový..:) Každopádně se po tvých zákuscích kouknu a v pátek některý zkusím, inspirace není nikdy dost :)
OdpovědětVymazatChic by Jane