úterý 8. listopadu 2016

Oreo Cheesecake- Od Zuzky









Na přípravu korpusu:
-          200 g oreo (nebo podváděj a namixuj oreo s čokoládovými sušenkami, jak to dělám já:D)
-          50 g rozpuštěného másla

Na krém:
-          400 g smetanového sýra (Philadelphia, Lučina, Buko, nebo prostě obyčejný creme cheese, který má každý supermarket pod svou značkou…)
-          200 g mascarpone
-          3 vejce
-          120 g krupicového cukru
-          300 g tučné zakysané smetany
-          8-10 sušenek oreo

-Troubu předehřej na 140 °C a na její dno polož žáruvzdorný hrnec s horkou vodou (voda se při pečení promění v páru, která zajistí nevysušení a nepopraskání chezké). 


-Začni korpusem: sušenky rozdrť najemno. Já je obvykle drtím ve food processoru. 


-Rozdrcené sušenky smíchej s rozpuštěným máslem, aby vznikla hmota připomínající drobenku. Tuto směs rozprostři do dortové formy o průměru 24 cm a prsty ji dobře utlač ke dnu a bokům formy. Formu s korpusem dej zatím chladit do lednice.

-Mezitím připrav krém: Smíchej smetanový sýr, mascarpone, prošlehaná vejce, 100 g cukru a 100 g zakysané smetany. Pak do krému nalámej nepravidelné kusy oreo sušenek a trošku směs promíchej. Vzniklý krém vlij na sušenkový základ a vlož do vyhřáté trouby.

-Chézekaké peč přibližně 50-60 minut. Během této doby musí zůstat trouba zavřená! Po uplynutí 50 minut zkontroluj stav cheesecaku. Měl by být podél okrajů pevný, ale uprostřed by se měl ještě nepatrně třást jako želé.

-Upečený cheesecake vytáhni z trouby a opatrně ho zalij směsí 200 g zakysané smetany a 20 g cukru. Koláč poté nech zcela vychladnout, nejlépe do druhého dne.

2 komentáře:

  1. Tak tenhle dortík prostě musím zkusit! Vypadá perfektně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. No tak ten vypadá úplně parádně! Recept opisuji a určitě vyzkouším :)

    TP-Bloggers

    OdpovědětVymazat

Děkuju za komentář :) Pěkný den!

Copyright © 2014 Édes Háza , Blogger