neděle 14. srpna 2016

RICOTTOVÉ BÁBOVIČKY S CITRONEM

 


INGREDIENCE:
160 g Hery
190 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce – žloutky a bílky zvlášť
250 g Ricotty
150 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky 
1 prdopeč
šťáva a kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
mléko dle potřeby

POLEVA
100 g moučkového cukru, šťáva cca z poloviny citronu


POSTUP:
  • Heru, vejce a ricottu vyndám z lednice cca hodinu dopředu, aby získaly pokojovou teplotu
  • Heru ušlehám s cukry, zašlehám žloutky, ricottu a citronovou šťávu
  • do hmoty střídavě vmíchám mouku s prdopečem a sníh z bílků
  • dle potřeby přidám mléko (pokud je hmota moc hustá)
  • Peču na 160 stupňů podle velikosti formy- nejmenším stačí 15 minut, střední snesou 25 (ty jsou na fotce), a celá bábovka cca 45-50 min
  • bábovky hned po upečení vyklopím a nechám vychladnout. Poté přeliju polevou ze šťávy s moučkovým cukrem
TIP: Já zamíchala do těsta trošku drcené sušené levandule a několika čerstvými květy ozdobila i vrch.
Mňamí

TIP2: Pokud se vám nechce kupovat ricotta (protože není úplně levná, co si budeme povídat), dá se nahradit tučnější zakysanou smetanou.






1 komentář:

  1. Mňam, vypadají skvěle..škoda, že na ně nemám formičky, takže by výsledek nebyl takový..:) Každopádně se po tvých zákuscích kouknu a v pátek některý zkusím, inspirace není nikdy dost :)
    Chic by Jane

    OdpovědětVymazat

Děkuju za komentář :) Pěkný den!

Copyright © 2014 Édes Háza , Blogger